Dierbaren herdenken rond Allerheiligen: Reveil & Troostwandeling

Gepubliceerd op donderdag 17 oktober 2024

Naar aanleiding van Allerheiligen organiseren we enkele herdenkingsmomenten om onze overleden dierbaren te eren.

Reveil

REVEIL 2024 - Verhalenbank

Voor de derde keer werken we in Avelgem op 1 november mee met Reveil. Dit jaar gaan we voor een intieme editie, waarbij we op zoek gaan naar persoonlijke verhalen via de Reveil Verhalenbank

Beeld je in dat onze begraafplaatsen warme verzamelplekken worden. Van de duizenden verhalen die er de wortels van onze gemeenten vormen. Waar kunnen we dan al die verhalen bewaren voor de volgende generaties? Hier dus. Het idee is eenvoudig: beschrijf jouw overleden familielid of maatje in een drietal kenmerkende anekdotes. Wij bewaren je herinneringen voor de komende generaties. Daarnaast kan je verhaal een nieuw leven krijgen via lokale Reveil-initiatieven.

Op 1 november worden op de Avelgemse begraafplaats ook Reveil kaarsen aangeboden. Vanaf zonsondergang roepen we iedereen op om een kaarsje aan te steken en de begraafplaats te doen oplichten. 

  Vrijdag 1 november 2024
  Hele dag
   Begraafplaats Avelgem (Kerkhofstraat)

Troostplek

TROOSTWANDELING

Nood aan een moment van rust, troost of verbondenheid? Verzet dan even je gedachten tijdens de troostwandeling. Het wandelen met lotgenoten geeft de kans om ervaringen en de rouwbeleving met elkaar te delen. Door te wandelen kom je fysiek en mentaal in beweging. Tijdens deze wandeling passeren we langs de troostplek. Dit is een stille plaats waar IEDEREEN naartoe kan gaan om even stil te staan en troost te zoeken. Een ankerpunt voor iedereen die gemis, verlies en afscheid ervaart.

  Maandag 4 november 2024
  13.30 tot 16.30 uur
   Start aan De Fijfouter (Leopoldstraat 64, 8580 Avelgem)